Komp.3: Ndërtimi i Kapaciteteve dhe Menaxhimi i Projektit

Komp.3: Ndërtimi i Kapaciteteve dhe Menaxhimi i Projektit

Komponenti 3 përfshin: Nën-komponentin 3A - Ndërtimi i kapaciteteve të MAPL-së dhe Komunave, i cili do të financojë zhvillimin e njohurive dhe aftësive; dhe Nën-komponenti 3B - Menaxhimi i Projektit, Koordinimi dhe M&E.

Points

Realiteti eshte qe ne shume komuna edhe pse stafi i dedikuar per Rini ne DKRS egziston, ata nuk kane plan te veprimit rinor aktiv (ka raste qe nuk kane fare), po ashtu shume komuna nuk kane aktivitete gjate vitit per rini ose/dhe nuk ndajn ndonje buxhet vjetor per rini. Mendoj qe kjo do te ishte sfide per mobilizim te rinise ne kete projekt ose dhe pergjigje nga ana e te rinjeve/rejave ne aplikim.

Will the project support the skills development of youth officers in the municipalities?

I saw that NGOs are the implementing partners for all of component 1, and that there is a mapping already happening. Perhaps this needs more clarity in the documents.

Ne projekt nuk shihet perfshirja e OJQ-ve Rinore ne asnje komponent. OJQ-te rinore edhe ne OKB per implementim te SDG-ve shihen si akter kyq per angazhimin e rinise ne nivel lokal. Duke marr parasysh sidomos qe ato mund te mobilizojn me lehte te rinjet e margjinalizuar. Tek nen-komponenta 3A do te sugjeroja hartezimin e OJQ-ve lokale ne komuna qe punojn me dhe per rini si fokus primar. Po e shoh qe perfshirja e sektorit te trete do te ishte mundesi e mire per sukses te projektit ne nivel lokal.

Prsh ne qoftese gjat periodes se se trajnimit cilat jane modulet e zhvillimit te trajnimit dhe qfare kapacitete mund te kete ky angazhim dhe njohurit e fituar ?

Projektet me te mira kishin me qen ne bujqesi, blegtori,pemtari dhe prodhime tjera qe mund te realizohen per periudha afat shkurta,te mesme dhe ato afat gjata. Duke marr parasysh gjendjen qe esht duke na godit ne financa,ushqim dhe biznes,mendoj qe duhet te fokusohemi sa me shume ne prodhim,qe te jemi ne hap me kohe dhe pas kesaj pandemie mos te ndiejm demin e shkaktuar gjat kesaj periudhe kohore. Mjetet te ndahen per ata qe kan projekte pune (te vezhgohen) dhe asesi per keqperdoruesit.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information